Nieuws

Nieuwsbrief mei groep 2

Aan de ouders,

Bij dezen de nieuwsbrief voor de maand mei en vast wat data om te onthouden.

Met vriendelijke groet,

de juffen Haase


nieuwsbrief mei 2022 (1)
Hulp aan Oekraïne

Beste ouders van groep 6A,


Zoals jullie misschien al hoorden, heb ik een oom, tante, neefjes en nichtjes in Oekraïne wonen (tante Arenda Vasylenko-van de Ree). Hoe erg de situatie is, hoef ik niet te vertellen, daar zijn jullie vast ook van op de hoogte.

Als familie zetten wij ons in voor de Oekraïnse bevolking. Mijn vader en broertje hopen maandag met bussen en aanhangers, met nog anderen (o.a. De man van juf Bakker-Nijkamp) naar Polen te gaan met levensmiddelen.om daar de burgers te kunnen voorzien van eerste levensbehoeften.

Er is al heel veel ingezameld, alleen is er ook nog veel plek vrij. Misschien hebben jullie je steentje bijgedragen, bedankt daarvoor. Mochten jullie dat nog willen doen, dan kan het gebracht worden naar mijn ouderlijk huis (Lijsterbeslaan 5). Mijn man en ik zijn steeds ook aan het helpen om alles te sorteren en in dozen te pakken. Zie de bijlage voor de levensmiddelen.


Hieronder even een update wat mijn vader vanochtend stuurde:

Beste mensen. Even een kleine update. Wij zijn erg blij en dankbaar over de grote inbreng van hulpgoederen voor de nood in de Oekraïne. Inmiddels hebben wij de beschikking over 3 bussen en 3 grote aanhangers. Inmiddels zit er 1 aanhanger vol met 150 bananen dozen net eten. Vandaag wordt de 2e gevuld met al klaarstaande dozen. We hebben nog een sponcering gekregen van een lege trailer met charter en brandstof het zou mooi zijn dat die ook nog vol komt. Vanuit Polen heb ik de smeekbede gekregen om geen kleding meer in te zamelen. (We hebben inmiddels al 4 bussen vol kleding weggebracht) kleding is er meer dan voldoende. ER IS VANUIT OEKRAINE EN VANUIT POLEN GESMEEKT OM VOEDSEL, DRINKEN, MEDICIJNEN ETC. Even voor uw beeldvorming. Woensdag is de oorlog uitgebroken, vrijdag avond zat het ziekenhuis bij Kiev al zonder brood (zo snel gaat dat) mijn zwager en schoonzus zijn ook volop brood aan het bakken voor dit ziekenhuis. Tot zo ver onze update. Wilt u dit bericht zo veel mogelijk delen? Nogmaals hartelijk dank voor uw steun!


Sponsoren kan nog tot en met zaterdag.


Mijn oom en tante hebben een bakkerij en bakken brood voor de bevolking en ook voor het Oekraïnse leger. Om dit te kunnen blijven doen hebben ze een bankrekening in Nederland geopend voor donaties. Giften voor Bake4Ukraine kunnen overgemaakt worden naar Stichting Kom over en help in Nijkerk. Ons bankrekeningnummer is NL42RABO0161004555 onder vermelding van Bake4Ukraine. Alvast hartelijk dank voor jullie hulp!


Ook namens ons alvast hartelijk dank!


Vriendelijke groet,

Juf Koele en haar man

Ouderavonden en huiswerk

Dag ouders,

Via deze link https://meet.google.com/rfp-ohev-btb  kunt u online deelnemen aan de ouderavond. Als u de link een paar minuten voor aanvang van het gesprek aanklikt, dan kunt u wachten in de 'lobby'. We laten u toe, wanneer het tijd is. U kunt de link ook van te voren aanklikken om te kijken of het geluid en de camera werkt. 

Mocht u op het aangegeven tijdstip niet online zijn dan neem ik telefonisch contact met u op. Dan voeren we het gesprek via de telefoon.

Huiswerk voor volgende week:

maandag: Psalm 68:10

dinsdag: de "verboden"-en "Pas op!" borden kennen.

donderdag: Repetitie van Aardrijkskunde Thema 3 (de aarde en de zon) en de Topografie.

vrijdag: Bijbelse vragen 191 t/m 200 (op tijd beginnen met leren!)

Hartelijke groeten,

meester Voortman

Start nieuwe schooljaar en corona

We gaan D.V. maandag, 24 augustus weer beginnen. We hopen alle kinderen weer in gezondheid te ontmoeten.

We beginnen met de nodige onzekerheden. Het coronavirus vraagt nog steeds onze aandacht, maatregelen zijn nog steeds nodig.

We hopen en bidden, dat het een gezond en bovenal gezegend schooljaar mag zijn voor de kinderen, voor u en voor ons.

In de bijlage vindt u een brief over de start van het nieuwe schooljaar.

De brief gaat m.n. in op de maatregelen rond corona.

Bij de brief is ook een bijlage gevoegd die gaat over hoe om te gaan met verkoudheid ( een zogenaamde beslisboom over het al of niet naar school gaan bij verkoudheid).

Aanvullend op de brief een paar opmerkingen:

  • Over luizencontrole en de eerste ouderavonden (de info- en intake-avonden) krijgt u nog aanvullend bericht. We denken hier nog over na.
  • Controleert u zelf alvast uw kinderen op hoofdluis. Dan hebben ze in ieder geval een controle gehad.
  • Eventuele aanvullingen en wijzigingen op de inhoud van de brief ontvangt u in principe via de tijdlijn van schoolwapps.


Hartelijke groeten,

Team Brekeldschool

brief corona voor start op 24 08 2020b
Beslisboom
Tabblad Ouders op website weer beschikbaar

Op de website is het tabblad Ouders (na inlog) weer beschikbaar.

Dezelfde informatie kunt u in schoolwapps 2.0 onder Links vinden. (De Links zijn feitelijk links naar de website.)


Kalender ingevuld in schoolwapps 2.0

De kalender is ingevuld in schoolwapps 2.0.

De kalender is ook op de website te bekijken.

Op dit moment is het tabblad ouders op de website niet beschikbaar.

In schoolwapps 2.0 zijn wel links naar belangrijke inhoud van de website opgenomen, die voorheen onder het tabblad ouders stond.